Recept: Leuke makkelijke traktatie voor peuters/kleuters

Hee lieve lezers,

Een dag in het jaar mogen we allemaal onze verjaardag vieren. Ballonnen, slingers, cadeautjes en natuurlijk trakteren op school! De meeste basisscholen streven steeds meer naar de gezonde traktatie. Wat is nou een lekkere, toch niet al te ongezonde maar ook leuke traktatie? Die fruitspies is heel lekker maar wil je iets originelers lees dan snel verder!

Na lang brainstormen kwam ik op dit idee. Op de basisschool maakte ik zelf altijd worstenbroodjes en appelflappen. Op naar de winkel met dit in mijn achterhoofd. Dit heb je nodig voor ongeveer 24 stuks:

  • 2 blikjes croissantdeeg (bijvoorbeeld van Danerolles)
  • 2 blikjes knakworsten
  • 1 ei (ik las op internet dat je ook een scheutje melk kan gebruiken)
  • 1 à 2 doosjes rozijntjes (krenten kan natuurlijk ook als je dat in huis hebt)
  • Oven met bakplaat
  • Om het makkelijk te maken een ronde uitsteker. Ik kocht mijn uitsteker bij de xenos maar je kan ook een tomatenpureeblikje gebruiken of uit de losse pols rondjes snijden

Zo nu hebben we de ingrediënten, maar wat gaan we nou eigenlijk maken? Het worden worstenbrood biggetjes. Je kan natuurlijk ook poesjes, konijntjes of elk ander dier maken maar in dit artikel laat ik de biggetjes zien. Ik hou van biggetjes maar voordat we te ver afdwalen laat ik maar snel beginnen met de eerste stap.

We poppen het blik open van het croissantdeeg. We rollen voorzichtig het deeg uit. Zorg dat het deeg aan elkaar blijft en niet afscheurt bij de lijntjes. We gaan alleen de verticale lijnen los maken. De diagonale lijnen plakken we aan elkaar. Dit doe je door de linker en de rechterkant van de diagonale lijn tegen elkaar aan te knijpen. Daarna pletten we de bobbel die we daardoor maken met onze duim. Uit dit plak deeg gaan wij rondjes steken of snijden. Gooi het overtallige niet weg want dit hebben we later nog nodig.Stap 2 is om de knakworstjes in dunne plakjes te snijden. Mijn plakjes waren iets meer dan een halve centimeter. Deze druk je zachtjes in een uitgestoken deegrondje. Daarbovenop plak je een ander rondje. De twee rondjes plak je aan elkaar vaat. Dit kan je makkelijk aan elkaar drukken, dat blijft wel zitten. De derde stap is versieren. Knip of snijd de rozijntjes door midden. Rol ze tussen je vingers en duw ze in het deeg. Dit worden de oogjes. Van de overgebleven plakjes worst duw je een plakje als neusje. Van het overgebleven deeg maak je twee neusgaatjes. Tot slot alleen nog 2 driehoekjes snijden uit het overgebleven deeg. Dit duw je op de bovenkant van je varkentje.De laatste stap is het insmeren van de broodjes met ei (of melk). Daarna kunnen ze voor 12 min de oven in op 180 graden.Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Leuk dat je dit artikel las. Heb je dit receptje nagemaakt laat het mij dan weten! Liefs,

Noëlle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: